понеделник, 15 юни 2020 г.

Уникални чеснови питки с моцарела



Продукти за тестото:
200мл. топло прясно мляко
100мл. вода
2 ч.л. захар
1 пакет суха мая
550-600 гр. брашно
1 пълна ч.л. сол
80-100гр. разтопено масло

за пълнеж-200-250гр. моцарела-1 пакетче

За намазване
1 яйце
2 с.л. от разтопеното масло
копър
1 -2 скилидки пресовен чесън
Приготвяне:
Продуктите за тестото сложих в купата на миксера-може и с ръце да се приготви.Омесва се меко тесто и се оставя 40-50 минути да втаса покрито с кърпа-аз го оставям в купата на миксера и покривам с шапка за баня.Много е удобно така.
Приготвям си сместа за намазване-разбивам яйцето в купа,прибавям разтопеното масло,копъра и чесъна.Моцарелата нарязвам на ленти.
Когато тестото е готова разделих на 4 топки.Оформих ги хубаво и наредих в тавата от фурната покрита с хартия на разстояние една от друга.


Покрих с кърпа и оставех 15-20 минути.Пуснах фурната да загрява на 180 градуса.След това понатиснах отгоре с ръка леко да станат плоски и нарязах на квадрати.Реже се с остър нож почти до долу.Маже се със яйчената смес и с четката минах по разрезите  да влезе и там от сместа.Наредих моцарелата   с леко натискане в прорезите и сложих да се пекат  за около 20 минути .


Пекох до готовност на 170 градуса.


Много мекички и ухаещи на масло.



Няма коментари:

Публикуване на коментар