понеделник, 27 юли 2020 г.

Шоколадови бонбони с кокос



Продукти:
1 кутия сладко кондензирано мляко
180-200гр. какао
100гр. смлени орехи или бадеми
100гр. разтопен бял шоколад с 1 с.л. олио

кокос за овалване

Приготвяне:

В купа се изсипва млякото и се прибавя на порции пресятото какао.Бърка се докато се усвои какаото и започне да се оформя топка.


След това се слага разтопения шоколад и ядките.Може да се сложи и есенция по желание-аз сложих малко ванилия.

С ръкавици за по-лесно се оформя на топка от която се късат топчета,заглаждат се и се редят в чиния или друг съд.Може да се оформят и на по-дълги форми.

Овалват се в кокос и се слагат в хладилника за час ,два.


Няма коментари:

Публикуване на коментар