понеделник, 27 юли 2020 г.

Плодов пирог





Форма 26 см.
Тесто за блата
220гр. брашно
щипка сол
1 с.л.захар
120гр. студено масло на кубчета
2 яйца

Пълнеж
250гр. извара-ако е едра се пасира
180 гр. захар
400гр. заквасена сметана
ванилия
4 яйца
50 гр. брашно

500гр. плодове-аз използвах 2 кайсии и няколко сливи

Приготвяне:
От продуктите за тестото се оформя меко тесто .В купа се слага брашното,солта,захарта и маслото.Притрива се с пръсти и се добавят яйцата.Тестото  се разточва върху хартия за печене,завиват се краищата навътре и се премества във формата.



Разгъва се и се прави борд .

Оформя се хубаво по стените  и отгоре може с вилица да се мине по ръба.Прибира се в хладилника за 30 минути или докато направим крема.

За крема:
Изварата я пасирах .В купа сложих заквасената сметана и захарта,изварата и останалите продукти.На дъното на формата се редят плодовете



и се заливат с крема.


Печем в загрята фурна на 200 градуса 10 минути и след това намаляваме на 180 и печем до готовност.
Оставяме го да се охлади и прибираме в хладилника за 1 нощ или поне 4-5 часа.



Режем с остър нож на парчета и сервираме.




1 коментар:

  1. Така ми се иска да направиш този сладкиш и да ме поканиш на кафе:). При теб е винаги толкова уютно и приятно и много вкусно, Живе. Поздрави!

    ОтговорИзтриване