Тази година ябълки много от Трънския регион и рецептите ми ще са доста с тях.Тези ябълкови пайчета станаха като баклавички и много се харесаха на всички.Ето и рецептата:
Продукти:
1,5 кг ябълки
50 г масло
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела
2 ванилия
1 /2 ч.л. смлян карамфил
500 гр. фини кори за баница
орехи за поръсване
За сиропа
200 мл вода
200 мл ябълков сок
450 г захар
100 мл масло
тава 23 × 35 см
Приготвяне:
Започваме с белене на ябълките. След това ги настъргваме и отцеждаме добре и отделяме ябълковия сок с тентжерка.В тиган сложете маслото, захарта и отцедените ябълки на слаб огън и овкусете с ванилия, канела и карамфил. Разбъркайте, докато сместа загуби течността си. Когато е готова, махнете тигана от котлона и го оставете да се охлади.
Към отделения ябълков сок д добавете водата и захарта. Поставете ги на умерен огън и ги оставете да врят около 8 минути от момента на кипене.Оставете да се охладят
След това разстелете три листа кора, които намазваме между тях с масло или олио. Разстелете ¼ от пълнежа в края на тястата страна,поръсете с орехи , сгънете краищата и навийте.
Нарежете на парчета на 4 места и повторете още три пъти.
Намазваме тавичката с масло. Поставете парчетата, които направихме в предишната стъпка, и ги намажете отгоре с масло .
Намазваме тавичката с масло. Поставете парчетата, които направихме в предишната стъпка, и ги намажете отгоре с масло .
Накрая печете на 180 градуса за около 25 до 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар