Продукти:
кори за баница нарязани на триъгълници
За плънката
1 яйце
извара
сирене
пресен магданоз
Приготвяне:
Корите се режат на 2,после още на 2 ,след това по диагонал на 2 и се получават триъгълници.Може големи,може и по-малки.Моите бяха от по-малките.
В купа се разбива яйцето,извара и сирене на око да е гъста сместа .В широката част на триъгълника се слага малко от плънката и се завива.В края се маже с вода,за да се залепи хубаво.
Правят се всичките по този начин и се нареждат в чиния.
След това в тиган с олио/аз сложих и малко масло ,но започна да прегаря мазнината/ и се пуска на средна температура.Слагат се пуричките в горещата мазнина и се пържат.С щипка се обръщат когато се зачерви едната страна.
Трябва да се внимава с мазнината,защото може да пръсне ако излезе от някъде капчица вода от плънката.
Хапнахме с овче кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар