Продукти:
1 жълтък отделям за намазване
1 ч.ч прясно мляко
3 с.л. заквасена сметана
1/2 кубче мая
1 с.л.захар
1 с.л. сол
масло за намазване
Приготвяне:
Оставям маята с малко вода беашно и захарта да шупне.В купа слагам малко брашно,1 яйце и 1 белтък,млякото солта,сметаната и шупналата мая.Добавям по малко от брашното-аз го бъркам с миксер с преставка за тесто.Отива около 500 гр. брашно.Отделям 1/3 от тестото и по-голямята част разточвам Изрязвам с чаша кръгчета и редя стъпаловидно в тавичка за торта 26 см.Всяко кръгче намазвам с разтопено масло.Взимам отделеното тесто и разточвам на правоъгълник и намазвам с масло.Навивам,но не докрая и правя разрези.
Завивам и слагам в средата на охлюв.Намазвам с масло и оставям да втаса.След това мажа с отделения жълтък разбит с 1 лъжица прясно мляко.
Пека на 160 градуса .
Еха, прелест!
ОтговорИзтриване