понеделник, 21 декември 2020 г.

Бадемови сладки с пълнеж






Продуктите трябва да са със стайна температура.
1 кг брашно
50 гр. мас
250гр.масло
50гр.олио
250 мл прясно мляко
200 г пудра захар (от нея 5 с.л. отиват в плънката)
половин кубче мая или (2 ч.л. добре пълни суха мая)
3 жълтъка

За плънката:
3 белтъка
1 ч.ч. смлени орехи
5 с.л. пудра захар (от общата)
3 с.л. какао
3 с.л. кокосови стърготини

Първо се прави плънката като се смесват всички продукти заедно.Оставя се настрана.
Млякото се затопля леко и в него се слага маята с 1 с.л. захар да се разтворят.
Брашното се пресява.
Добавят се останалите продукти за тестото и се замесва меко маслено тесто.




Правят се топчета, всяко от тях по 23-25 гр.
С пръст се правят дупки в топчетата и в дупките се слага от плънката.



 Дупките се затварят и топчетата се заглаждат между дланите.Готовите топки се подреждат в тава.



Пекат се на 170-175*С за около 10-12 минути.




Изваждат се и веднага се овалват в пудра захар.



След това отново се поръсват обилно с пудра захар.




Плънката си стигна точно за всички и станаха около 70 бройки.


1 коментар: