Ето как ги направих сега.
2 ч.ч. зехтин -340 гр
1/2 ч.ч. пудра захар-50 гр.
портокалов сок -150 гр.
50 гр. коняк
1 ч.л. сода угасена в сока
2 ч.л. бакпулвер
2 ванилия
кората от 1 портокал на ситното ренде
1,5 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка карамфил
50 гр. фин грис
700 гр. Брашно
Омесете горните съставки.Трябва като стисните в шепата да запазват формата си.
1/2 ч.ч. пудра захар-50 гр.
портокалов сок -150 гр.
50 гр. коняк
1 ч.л. сода угасена в сока
2 ч.л. бакпулвер
2 ванилия
кората от 1 портокал на ситното ренде
1,5 чаена лъжичка канела
1/2 чаена лъжичка карамфил
50 гр. фин грис
700 гр. Брашно
Омесете горните съставки.Трябва като стисните в шепата да запазват формата си.
Аз ги направих елипсовидни половината ,и другите кръгли за овалване в шоколад.
Печете на около 180 градуса за около 20 минути, печете според вашата фурна.
Съставки на сиропа: в тенджерка слагаме 3 чаши вода -600гр
3,5 чаши захар -600 гр.
1 чаена чаша мед
1 пръчка канела
1 портокал разрязан на 2
Варете сиропа на умерен огън за около 10-15 минути, докато получите сироп, който е гъстичък.Оставяме да се охлади.
Сиропирайте веднага щом горещите меломакарони излезнат от фурната и сиропът е напълно студен.
Така стоят няколко минути и изваждаме .
200 гр. млечен шоколад разтопих в купичка с 1 с.л. олио в мировълновата на средна темп. и отвреме на време бъркам.Когато е готов и леко да се охлади ,но да е течен, с вилица потапям сладките и нареждам върху хартия за печене.
Оставяме ги настрана да се охладят докато стегне шоколада.може и в хладилника да се приберат за кратко.
Надявам се да се харесат,ако решите да си ги направите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар