1 шаран около 2кг.
6-7 големи добре узрели домати (или 1,3кг от консерва)
5 глави лук
6-7 големи добре узрели домати (или 1,3кг от консерва)
5 глави лук
1 морков
1 глава чесън (пресован)
1 ч л червен пипер
1 глава чесън (пресован)
1 ч л червен пипер
1/2 ч л сух риган
2 с л мед (или захар)
девисил
2 с л мед (или захар)
девисил
целина
1 лимон
сол на вкус
Приготвяне:
Шаранът се чисти ст люспите.Разрязва се откъм корема за по-лесно и се изваждат вътрешностите .Аз премахнах гладата и опашката-запазих за супа. Осолява се и се оставя за един час.
За плънката:
Аз използвах домати от буркани-2 броя.Задушава се едро нарязания лук,моркова, чесън, меда , сока на лимона,доматите и всички подправки до омекване .
Накрая се прибавя ситно нарязаният магданоз.Шарана се поставя в тава и се пълни колкото е възможно.Останалата част се разпределя около него.
Пече се във фурна на 180 градуса за около час докато се сгъсти соса.
1 лимон
сол на вкус
Приготвяне:
Шаранът се чисти ст люспите.Разрязва се откъм корема за по-лесно и се изваждат вътрешностите .Аз премахнах гладата и опашката-запазих за супа. Осолява се и се оставя за един час.
За плънката:
Аз използвах домати от буркани-2 броя.Задушава се едро нарязания лук,моркова, чесън, меда , сока на лимона,доматите и всички подправки до омекване .
Накрая се прибавя ситно нарязаният магданоз.Шарана се поставя в тава и се пълни колкото е възможно.Останалата част се разпределя около него.
Пече се във фурна на 180 градуса за около час докато се сгъсти соса.
С питката ни беше много вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар