Лек и вкусен десерт.Не е много сладък и подходящ за чайче.
За блата:
4 яйца
150 гр. захар
100 мл. олио
100 мл. мляко
180 гр. брашно
3 супени лъжици какао на прах
1 ч.л бакпулвер
1/2 пакетче ванилова захар
щипка сол
щипка сол
Пълнеж от извара:
400 гр. мека извара
1 яйце
1 супена лъжица царевично нишесте
1ч.л ванилова захар
100 гр. захар
смокини-по желание
400 гр. мека извара
1 яйце
1 супена лъжица царевично нишесте
1ч.л ванилова захар
100 гр. захар
смокини-по желание
Приготвяне:
В купа разбиваме белтъците с щипка сол, половината захари ванилията до пухкави върхове и оставеме настрана.
Отделно в друга купа разбиваме жълтъците и останалата захар-разбиваме до пухкавост.Към тях прибавяме и останалите продукти-олиото,прясното мляко и леко разбиваме,за да не пръска.
Брашното ,бакпулвера и какаото смесваме и прибавяме към жълтата смес.Става гъста,но с прибавянето на белтъците ще се разреди.Взимаме от разбитите белтъци 3 лъжици и прибавяме към жълтата смес-объркваме с шпатула.И така с останалите белтъци.
Брашното ,бакпулвера и какаото смесваме и прибавяме към жълтата смес.Става гъста,но с прибавянето на белтъците ще се разреди.Взимаме от разбитите белтъци 3 лъжици и прибавяме към жълтата смес-объркваме с шпатула.И така с останалите белтъци.
Ето такава е сместа.
Покриваме тавичка с хартия за печене-моята е с размери 24/35 см. и изсипваме сместа.
За изварената смес-слагаме всичко в купа и с пасатора разбиваме до хомогенна смес.Изсипваме сместа в пош и режем 1 см. от върха.Шприцоваме както съм показала.Ако нямате пош сложете в найлоново пликче и изрежете върхът.
След като се охлади се разрязва.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар