Продукти:
500гр. фини кори за баница
За плънката:
2 яйца
500гр. сирене
300гр. прясно мляко
150гр. гъсто кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. черен пипер
отделно
100мл. газирана вода
50мл. зехтин
1 ч.л. сол
50 гр масло за намазване
сусам за поръсване
Приготвяне:
Продуктите за плънката се смесват в купа.
Тавата от фурната се намазва с олио.
Взимат се 4 кори и се слагат в тавата така,че половината от корите да излизат извън тавата.Намазват се с газираната смес тук там с четка.
Работи се бързо,за да се изсъхнат корите.
Взимат се 4 кори и се навиват на руло.Изрязват се на ленти и се разпределят на дъното на тавата.
Отгоре са напръскват с газираната смес.
Излива се яйчената смес и се разпределя хубаво.
Отгоре се прехлупват с листата ,които са извън тавата.Пак се пръскат всичките с газираната смес.
Слага се отгоре кора чиите краища се подпъхват под тези в тавата.Маже се с газирата смес.Слага се следващата кора по същия начин и отново се маже .И така със следващите кори.Отгоре цялата баница се надупчва с дървен шиш и се намазва с разтопеното масло.Поръсва се със сусам и се слага в затоплена фурна.
Печем на 170градуса за 50-60 минути до приятен загар.
За да е хрупкава я оставете така да се охлади,а ако искате да е по-мекичка я напръскайте с малко вода и завийте с кърпа.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар