неделя, 27 февруари 2022 г.

Лимонови курабии





Продукти:

270 г  брашно
140 г масло на стайна температура
150 г захар
1 средно яйце 
1 ванилия 
кора от 1 лимон -моите бяха леко оранжеви
сок от 1/2 лимон
1/2 ч.ч. бакпулвер 
малко сол
 
пудра захар за овалване
Приготвяне:
В купа смесваме всички продукти без брашното и разбиваме с тел.След това прибавяме брашното и омесваме на меко тесто.Завиваме купата с  прозрачно фолио и прибираме в хладилника за 30 минути.Изваждаме и правим малки топчета-30гр. всяко ако ви се използва кантар.Овалваме обилно всяко топче в пудра захар и подреждаме в тава покрита с хартия.




Печем на 170 градуса за 15-20 минути.




След изпичане ги изваждаме на решетка да се охладят.




Няма коментари:

Публикуване на коментар