Бързо ястие за вечеря и чаша вино.
Продукти:
600 г зеле
1 среден лук -нарязане на ситно
3 средни яйца
200 г брашно
200 г кисело мляко
50 г зехтин
1 чаена лъжичка сол
1/4 ч. л. чесън на прах
1 бакпулвер
300 г сирене
50 г студено масло
за поръсване-150 г кашкавал
Приготвяне:
В купа нарязвами на сетно или с блендер зелето-смачкваме го със сол.Прибавяме останалите продукти без маслото и разбъркваме.Сместа изсипваме в таза 36 смпокрита с хартия за печене ,изравняваме отгоре и настъргваме студеното масло.
Слагаме да се пече в затоплена фурна до приятен загар около час.Изваждаме и настъргваме отгоре кашкавала
и допичаме за 5-10 минути.
Оставя се леко да се охлади за 10 минути и се реже на парчета.
Направих и сос от гъсто кисело мляко,майонеза и горчица.
Получи се още по-вкусно полято със соса за всеки ,който пожелае.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар