неделя, 27 февруари 2022 г.

Запеканка с прясно зеле


Бързо ястие за вечеря и чаша вино.




Продукти:
600 г зеле
1 среден лук -нарязане на ситно
3 средни яйца 
200 г  брашно 
200 г кисело мляко 
50 г зехтин 
1 чаена лъжичка сол 
1/4 ч. л. чесън на прах 
1 бакпулвер 
300 г  сирене  

50 г студено масло
 
за поръсване-150 г кашкавал

Приготвяне:
В купа нарязвами на сетно или с блендер зелето-смачкваме го със сол.Прибавяме останалите продукти без маслото и разбъркваме.Сместа изсипваме в таза 36 смпокрита с хартия за печене ,изравняваме отгоре и настъргваме студеното масло.





Слагаме да се пече в затоплена фурна до приятен загар около час.Изваждаме и настъргваме отгоре кашкавала 





и допичаме за 5-10 минути.



Оставя се леко да се охлади за 10 минути и се реже на парчета.


Направих  и сос от гъсто кисело мляко,майонеза и горчица.



Получи се още по-вкусно полято със соса  за всеки ,който пожелае.



Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар