четвъртък, 7 април 2022 г.

Точена баница с праз и сирене

 ец


Тази баница ми стана любима от всички които съм опитвала с точени кори.



тази баница ми стана любима от тези ,които до сега правех с точени кори.

ТТ
Продукти за тестото:

1ч.ч е 220мл

1с.л. масло с връх

1/2 ч.ч. кисело мляко

1/2ч.ч. олио

1 бр. яйце

1ч.л. сол

1/2ч.л. захар

2с.л. оцет

1 чаша топла вода

около 5 чаши брашно


Плънката ми беше с 4 стръка  праз ,400 гр. сирене и 2 яйца

Приготвяне:

От продуктите за тестото омесваме средно меко тесто  и разделяме на 8 топки.Всяка топка леко сплесквам с длани и набрашнявам.Подреждам ги в табла с брашно и отгоре поръсвам леко.

Покривам с прозрачно фолио докато започна да точа.

За плънката -сварявам нарязания праз и оставям няколко часа в цедка.След това смесвам със сиренето и яйцата.Опитвам и ако трябва добавям сол на вкус.

Разточвам всяка кора,поръсвам с олио и разпределям от плънката.Завиавам на охлюв и слагам в намазнена тава.Пече се в умерена фурна.Направих и по този начин.





След като се изпече веднаха я намазах с масло и завих с кърпа.



Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар