ец
ТТ
Продукти за тестото:
1ч.ч е 220мл
1с.л. масло с връх
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. олио
1 бр. яйце
1ч.л. сол
1/2ч.л. захар
2с.л. оцет
1 чаша топла вода
около 5 чаши брашно
Плънката ми беше с 4 стръка праз ,400 гр. сирене и 2 яйца
Приготвяне:
От продуктите за тестото омесваме средно меко тесто и разделяме на 8 топки.Всяка топка леко сплесквам с длани и набрашнявам.Подреждам ги в табла с брашно и отгоре поръсвам леко.
Покривам с прозрачно фолио докато започна да точа.
За плънката -сварявам нарязания праз и оставям няколко часа в цедка.След това смесвам със сиренето и яйцата.Опитвам и ако трябва добавям сол на вкус.
Разточвам всяка кора,поръсвам с олио и разпределям от плънката.Завиавам на охлюв и слагам в намазнена тава.Пече се в умерена фурна.Направих и по този начин.
След като се изпече веднаха я намазах с масло и завих с кърпа.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар