Малки пръстчета са размазали заливката преди да стегне,но това не е проблем.
270 г брашно
140 г масло на стайна температура
150 г захар
1 средно яйце
1 ванилия
кора от 1 лимон
сок от 1/2 лимон
1/2 ч.ч. бакпулвер
щипка сол
Пудра захар за овалване
Приготвяне:
В купа слагаме всички продукти без брашното и бакпулвера и разбиваме с тел.Добавяме пресятото брашно смесено с бакпурвера омесваме меко тесто.Завиваме купата с фолио и прибираме във фризера за 30 минути и селд това в хладилника за 1 час.
Изваждаме и късаме топче-около 30 гр.Правим топче между дланите и овалваме в пудра захар.Нареждаме в така покрита с хартия и загряваме фурната на 170 градуса.Печем 12-15 минути.
Изваждаме на решетка да се охладят.
Може да се потопят в разтопен шоколад
и да се поръсят с кокос.
Мекички и ароматни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар