петък, 8 април 2022 г.

Лесни лимонови сладки


Малки пръстчета са размазали заливката преди да стегне,но това не е проблем.




Продукти:
270 г  брашно
140 г масло на стайна температура 
150 г захар 
1 средно яйце 
1 ванилия
 кора от 1 лимон
 сок от 1/2 лимон
 1/2 ч.ч. бакпулвер 
щипка сол

 Пудра захар за овалване

Приготвяне:
В купа слагаме всички продукти без брашното и бакпулвера и разбиваме с тел.Добавяме пресятото брашно  смесено с бакпурвера  омесваме меко тесто.Завиваме купата с фолио и прибираме във  фризера  за 30 минути и селд това в хладилника за 1 час.
Изваждаме и късаме топче-около 30 гр.Правим топче между дланите и овалваме в пудра захар.Нареждаме в така покрита с хартия и загряваме фурната на 170 градуса.Печем 12-15 минути.
Изваждаме на решетка да се охладят.


Може да се потопят в разтопен шоколад



 и да се поръсят с кокос.


Мекички и ароматни!



Стават прекрасни подаръчета за любими хора!



Няма коментари:

Публикуване на коментар