Продукти:
220 грама кувертюр , нарязан на парчета
60 грама масло
3 супени лъжици какао
3 големи яйца
180 грама гранулирана захар
2 супени лъжици ванилов екстракт
½ чаена лъжичка сол
170 грама универсално брашно
200-250 грама пресни смокини, нарязани на четвъртинки (около 3-4 смокини)
40 грама едро смлени орехи
Приготвяне:
Сложете шоколада и маслото в купа и я поставете на водна баня или микровълнова.. Разбърквайте непрекъснато с шпатула, докато тези две съставки се разтопят и хомогенизират.
След като това стане добавете какаото към сместа. Разбъркайте добре и оставете настрана за известно време.
В друг по-голям съд се изсипват яйцата със захарта, ваниловия екстракт и солта. Разбийте много добре и силно с телта до хомогенизиране на яйчената смес. След това добавете към тази смес шоколада и разбъркайте добре с телта.
Накрая изсипете брашното в сместа и разбъркайте, докато се получи гъста шоколадова каша.
Добавете парчетата смокини и разбъркайте внимателно с шпатула, за да не се разкашкат. Няма нужда от много смесване.
Изсипваме сместа в тавата, която вече сме застлали с намокрена намаслена хартия и по желание украсяваме отгоре с няколко тънки резенчета смокиня.
Браунито се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути на въздух.
Когато е готово, ще забием нож в центъра му и ще видим как излиза с остатъците от тестото. Точно това ни трябва. Не трябва да изсъхва.
Извадете браунито от фурната и го оставете да се охлади напълно в тавата. След това, като хванете хартията за печене около периметъра където стърчи, извадете браунито от тавата и го нарежете на малки квадратни парчета.
Когато е готово, ще забием нож в центъра му и ще видим как излиза с остатъците от тестото. Точно това ни трябва. Не трябва да изсъхва.
Извадете браунито от фурната и го оставете да се охлади напълно в тавата. След това, като хванете хартията за печене около периметъра където стърчи, извадете браунито от тавата и го нарежете на малки квадратни парчета.
Държим браунито на стайна температура, ако искаме да е много меко или е също толкова приятно за хапване, ако го сложим в затворен съд в хладилника. Много е готино и вкусно! Заради горещините през лятото е добре на следващия ден да се прибере в хладилник.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар