Бисквитките по рецепта бяха без заливка,но аз разтопих бял и млечен шоколад и ги потопих само отгоре.Така станаха още по-вкусни.
Ето продукти за самите бисквити:
Продукти:
300 г тиква
500 г брашно
100 г студено краве масло
140 г захар (+ за поръсване)100 г кисело мляко
60 г тъмни стафиди
1 яйце (размер L)
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1 пакетче бурбонска ванилова захар
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства и се нарязва на малко кубчета. Сварява се докато омекне, след което се охлажда и пюрира. В купа се сипват брашното, ваниловата захар, захарта, стафидите, солта, канелата и маслото. Разбърква се, докато не се образуват трохи. Тиквеното пюре се смесва с киселото мляко и яйцето, добавя се маслената смес и ако има нужда се слага още брашно. От тестото с помощта на две лъжици се оформят курабийки и се подреждат в тава върху хартия на разстояние една от друга.
Поръсих с кафява захар и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар