неделя, 11 декември 2022 г.

Маслен кекс с орехи




Продукти:

190 гр. меко масло
210 гр. пудра захар
1 ч.л. ванилия
3 средно големи яйца
200 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
100 мл. прясно мляко
100 гр. нарязани на дребно орехови ядки
 
Приготвяне:
В купа се разбива  мекото масло, захарта и ванилията. добавят се едно по едно яйцата, разбивайки за кратко след всяко. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя по малко като се редува с млякото. Сместа е много по-гъста от обичайната кексова. Последно се добавят орехите.
Сместа изсипах с правоъгълна стъклена форма покрита с хартия за печене.Фурната се загрява на  170 градуса  и кекса се пече  за около 50 минути или до суха клечка.

Изважда се от формата и се оставя на решетка да се охлади.


По желание се поръсва с пудра захар.


Няма коментари:

Публикуване на коментар