Продукти:
210 гр. пудра захар
1 ч.л. ванилия
3 средно големи яйца
200 гр. брашно
10 гр. бакпулвер
100 мл. прясно мляко
100 гр. нарязани на дребно орехови ядки
Приготвяне:
В купа се разбива мекото масло, захарта и ванилията. добавят се едно по едно яйцата, разбивайки за кратко след всяко. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя по малко като се редува с млякото. Сместа е много по-гъста от обичайната кексова. Последно се добавят орехите.
Сместа изсипах с правоъгълна стъклена форма покрита с хартия за печене.Фурната се загрява на 170 градуса и кекса се пече за около 50 минути или до суха клечка.
По желание се поръсва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар