събота, 25 февруари 2023 г.

Лагана-Λαγάνα



Продукти:
около 500гр.  брашно 
1/2 кубче мая-или 1 пакет суха
 300 мл. хладка вода 
1 с.л. тахан
1/2 с.л.  захар 
1 ч.л сол 


100 гр вода +1ч.л.
Сусам

Приготвяне:
В купа слагам половината брашно,маята,водата и захарта.Разбивам с бъркалка или телета бъркалка.


Завивам  купата и оставям 30 минути на топло.





След това добавям сусама и солта и останалото брашно и доомесвам на топка.Връщам в купата и оставям за още 30 минути покрита купата.



Изваждам втасалото тесто и оформям с няколко пръски зехтин върху хартия в тавата от фурната.

Намазвав със захарната вода и покривам с фолио за 15 минути.Не използвам всичката вода.След това с пръсти правя дупки, поръсвам леко със зехтин и поръсвам със сусам




Пекох на 170 градуса до готовност-







1 коментар: