сряда, 22 март 2023 г.

Якодови бонбони с шоколад и чия

 



Продукти:

200 гр. пресни ягоди

2 с.л. чия

2 с.л. кленов сироп


250 гр. черен шоколад

1 ч.л. масло


Приготвяме:

Ягодите се решат на дребно и се смачкват леко.Добавя се чията  и кленовия сироп и се оставят прибрани за няколко часа да поеме чията.

На табличка се слага хартия за печене и върху нея се нареждат кубчинки от ягодовата смес.



Прибира се във фризера за 2 часа.

Шоколада и маслото се разтопяват на водна баня или в микровълновата.

Изваждаме ягодите и с помощта на вилица ги потопяваме в шоколадовата смес и нареждаме върху хартия.



Ако ви остане от шоколада може да декорирате отгоре .



Прибирате в кутия и в хладилника.




Превъзходни!


Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар