Добро утро от Трънския регион !Вкусен сладкиш и ароматно кафе за компания.
Продукти:
2 яйца
160 гр. захар
180 мл. кокосово мляко-може и обикновено прясно мляко
1 ванилия
120 гр. брашно
30 гр. царевично нишесте
5 гр. бакпулвер-1/5 пакетче
120 гр. кокосови стърготини
30мл. олио
форма за печене-20 см.
За сиропиране-120 мл горещо кокосово или обикновено прясно мляко
30гр. захар
150 гр. черен шоколад
50 гр. млечен шоколад
2 с.л. олио
за декорация 50гр. черен шоколад
кокосови стърготини за отстрани
Приготвяне:
В купа разбиваме яйцата и захарта по побеляване.Прибавяме и останалите продукти последоваателно.Сместа изсипваме във формата покрита с хартия.Печем на 170 градуса за 45-55 минути.
При мен се получи ето това.
Изрязваме капачето отгоре.
И обръщане с дъното нагоре.
Млякото и захарта рабръкваме.Изваждаме кекса и оставяме да се охлади.Надупчваме с вилица и с лъжица изсипваме навсякъде сиропа да попие.
Разтопяваме шоколадите и олиото и заливаме сладкиша.Отстрани може да се поръси с кокос.
Оставяме да стегне и с 50-те грама разтопен черен шоколад правим отгоре въртеливи движения.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар