четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Гретен с тиквички и сирена

Докато още има тиквички,тази рецепта е добре да се направи.
А с чаша айрян как върви...
Видях я в блога на Еликсир ,пробвах я и много ми хареса.


Продукти
1 настъргана тиквичка,около 300гр
150 гр извара
1 ч.ч. натрошено сирене
100 гр. едро настърган кашкавал
4 яйца
6 с.л.лкисело мляко
няколко парченца топено сирене
12 с.л. с връх брашно
2 с.л. олио1 пакет бакпулвер
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън-сложих 2-3 скилидки
копър,магданоз,черен пипер
Настъргва се тиквичката и се изцежда от водата.Разбиват се яйцата,киселото мляко и изварата на гладък крем.Добавя се натрошеното сирене,кашкавала,топеното сирене на парченца,олиото,чесъна,лука,магданоза,черен пипер,добре отцедените тиквички,брашното смесено с бакпулвера се прибавя по малко и тази смес се бърка с дървена лъжица или шпатула.
Изсипете в намаслена тавичка,заравнете сместа,поръсва се отгоре с парченца масло и се пече на 180 градуса.
Проверява се дали е готово с клечка,трябва да излезе суха.

3 коментара:

  1. Тиквичките са сред любимите ми зеленчици. Колко вкусно изглежда и е подходящ за диета :))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Жани,моите мъже не ги харесват като зеленчук,но така направени много им допаднаха.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Живеее,с огромно удоволствие откривам,благодарение на Зичето,че си имаш вече блог-да ти е честит и да се изпълни с безброй вкусотии!Радвам се,че още от самото начало си почерпила вдъхновение от моето представяне на рецептата на Танитка!Много добре ти се е получил огретена!С хубава златиста коричка!

    Хубави почивни дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване