събота, 8 октомври 2011 г.

Торта с моркови,канела и джинджифил

Учудващо е,но тортата наистина е вкусна.
Видях я в блога на Вероника и ме заинтригува.

Продукти
за блата
1 1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
1 ванилия
1 1/2ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил
3 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
5 яйца
200 гр. настъргани моркови 1 ч.ч. счукани орехи

Всички продукти се разбъркват,сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка -26см.Пече се около час на 160 градуса.
може да се сиропира със сироп по желание-около 150 мл.
50 мл прясно млеко
1 с.л. мед
50 мл течна сметана/без захар/
20 мл. ликьор
30 мл. портокалов сок
Крем
500 мл. темна сметана или маскарпоне
аз прибавих и малко течен шоколад за цвят
ванилия
По желание блата може да се разреже на две и след това се сиропира и се маже с крема.
Украсява се по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар