събота, 15 октомври 2011 г.

Пиле яхния

Предлагам една вкусна пилешка яхния-взех си я от блога на Пепи,на която се възхищавам от цялото си сърце...

Продукти с които аз я направих

1 кг пилешко филе
400гр гъби
5 глави стар лук
80 мл. олио
1 червена чушка
половин парче праз
3 средни меки домата
150 мл.бяло вино
1ч.л. захар
1ч.л. червен пипер
по щипка целина,чубрица,мащерка и черен пипер
1 дафинов лист
сол на вкус
пресен магданоз
1с.л. царевично нишесте или брашно
Приготвяне
Нарязва се лук на полумесеци и се задушава в мазнината-5-6 минути.Прибавя се нарязаното пилешко месо,нарязаните гъби,чушка,праз,червен пипер,подправките,доматите и виното.След като заври се оставя на слаб огън за около 30 минути.Прибавя се дафиновият лист,задушава се още 5 минути и се сгъстява с брашното за около още 5 минути.

Получи се много вкусно.Само като усетих аромата след като изключих котлона и нямаше как да не си налея чаша вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар