събота, 19 ноември 2011 г.

Пиле фрикасе


Продукти
сварено пилешко месо
половин пакетче масло
5 супени лъжици олио
5 супени лъжици брашно
бульон
2,3 скилидки чесън
1 яйце
2 супени лъжици кисело мляко
черен пипер и сол
половин лимон



За пиле фрикасе ни трябва сварено пилешко месо-аз винаги варя пиле с морков и глава нарязан лук с малко сол.След като вече месото е сварено,се обезкостява.
В тенджера се слага маслото и олиото и след като се затопли се сипва брашното лъжица по лъжица,разбърква се и се пържи до леко покафеняване.От опит знам,че 1 супена лъжица брашно е за 1 порция-така ,че според порциите и лъжиците.Отдръпва се от котлона,докато се изсипва бульона по малко и непрекъснато се бърка,за да не се получат бучици.Връща се на котлона и след като заври,се слага месото.Вари се до лека гъстота,защото когато изстине допълнително се сгъстява.Прибавя се чесъна-пресован,сол на вкус и черен пипер.Преди да се свали от огъня се сипва разбитото яйце и киселото мляко и малко лимонов сок.Може да поври минутка така и се изключва.

3 коментара:

  1. Живе,много обичам фрикасе!
    Снимката е много хубава!
    Аз съм на Мечката,преди Самоков на почивка в една виличка и в момента правя твоя боб с кисело зеле:)))
    Прегръщам те и ти пожелавам хубава вечер:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Супер,Кате-почивай си и събирай сили за новата работна седмица.Поздрави но Емо и да си изкарате по възможно най-приятният начин.
    А утре сутрин може да му врътнеш и една погача,която ще пусна след малко....
    Приятна вечер-прегръдки за вас!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз много обичам фрикасе,но за съжаление никой друг не го предпочита и аз много рядко,почти никога не готвя такова!ХУБАВА И СПОКОЙНА ВЕЧЕР!

    ОтговорИзтриване