четвъртък, 2 февруари 2012 г.
ГЪБЕН СОС
Този сос е от вкусните предложения на Йоли.Подходящ е за гарнитура към различни месни ястия.
Продукти
500 г едро нарязани гъби
3-4 с.л. зехтин
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 с.л. нарязан на ситно пресен джинджифил
шепа черни стафиди
2 дафинови листа
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
захар и оцет на вкус
Приготвяне
* Нарежете лука на ситно,а чесъна на тънки филийки.Запържете ги за 1-2 мин.в зехтина и прибавете гъбите и останалите продукти без захарта и оцета.Оставете соса да се готви на тих огън 15 мин. Опитайте и овкусете по ваш вкус с малко захар и оцет. Сосът трябва да е леко сладък и пикантно кисел.
* Поднесете соса охладен към печено месо,пиле или сирене.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе, много бичам гъбки, а на сосче ги обожавам, наистина е идеална гарнитура към някоя пържолка. Този е много различен по рецепта и ще го пробвам, задължително. Благодаря ти! ХУбав петък от мен!:)
ОтговорИзтриванеНося пържолите , а от тебе соса ,Живе :)....много вкусно звучи рецептата ! Обичам гъбен сос , така не съм го правила ,но съм сигурна ще ми хареса !
ОтговорИзтриванеХубав петък ,мила и топъл уикенд * ! Целувки !
Живе, страхотен сос!Не съм ползвала стафиди и джинджифил,трябва да пробвам.Запланувала съм пилешки пържолки,така че ще се възползвам от твоята идея.
ОтговорИзтриванеПриятен уикенд!
Живе, много ти е хубаво сосчето!
ОтговорИзтриванекато отворих блога и направо ме грабна с първата снимка!
Голяма вкусотия!
Прегръщам те*)
Живе, много добре изглежда сосчето!
ОтговорИзтриванеИ на нас ни е сред любимите, но не съм включвала толкова много съставки. Ще пробвам и така :)
Поздрави и пожелания за хубав уикенд!
Ех, че хубав, Живе! Чуден!
ОтговорИзтриванеЕх,че сте мили....прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеЖелая ви прекрасен ,снежен уикенд!
Време е планина.....
Живе довечера ще имам гости и си мислих да ги гощавам с пържолки. Този сос идеално ще пасне на вечерята ми. Благодаря ти изглежда чудно.
ОтговорИзтриванеХубав съботен ден!
ЧУДЕН!Гъбките така едро нарязани ,веднага ми грабнаха окото.
ОтговорИзтриване