събота, 11 февруари 2012 г.
Вкусни банички със сирене
Банички,които започнах да правя с мисълта каквото стане-а те станаха толкова вкусни.Рецептата е на Ванчето/гответе с мен/-ще ги направя отново.Доста са калорични,защото се мажат с мас,но пък няма да се ядат всеки ден.Сигурно ще станат и с маргарин или масло,но аз спазих рецептата.
Зимата е сезон за по-калорични вкусотии...
И така рецептата..
Продукти
Голяма чаена чаша топла вода
1 ч.л.сол
брашно
св.мас за мазане
1-2 яйца
200 г сирене
мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Замесва се средно твърдо тесто от водата, солта и брашното.Разделя се на 5 топки.Оставя се да почине 15-20 мин.
Разточвам първата топка на много тънко, отгоре слагам тук-там от свинската мас .Разточвам втората топка,пак на тънко, поставям върху първата и пак слагам от маста.Така правя и с останалите.
След това ги разточвам на една цяла кора.Разбивам яйцата със сиренето и намазвам половината кора и прегъвам на две.
Прищипвам краищата с пръсти и нарязвам на правоъгълничета с капак на тенджера-ако се нарежат с нож ще се отворят при пърженето.
Хващам капака и с ръба натискам,въртейки го.Самият край на капака притиска краищата на тестото и не позволява после при пърженето да се отвори,а ръба реже.
Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване.
Зимата продължава....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Хрупкави и препеченки! Страхотни са станали! Браво , Живе!
ОтговорИзтриванеЕй, че хубави банички :)тъй както си я разчупила изглежда страшно вкусна ....и този трик с капака не го знаех :) ! Благодаря ,Живе ще го запомня ! Хубава вечер мила и прегръдка :*!
ОтговорИзтриванеКалорични или не, но са много апетитни, Живе :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Леле , Живеееее, голяма си майсторица на точенето.И този трик с капака!!!Просто нямам оправдание да не ги направя тези банички, нали тенджерите ни са еднакви.
ОтговорИзтриванеМного приятни мигове и спокойствие ти желая!
Живе,уааау,какъв огромен лист си разточила,шапка ти свалям веднага!
ОтговорИзтриванеИ баничка ще опитам,макар да сме на една вълна тази вечер,ама твоите не са за изпускане!
Прегръдки от мен!
Благодаря ви за коментарите момичета!Това с капака наистина си е трик и върши работа...
ОтговорИзтриванеЛека нощ и хубава неделя ви желая!
Чудесно изглеждат баничките! И понеже нямам време да ги приготвя, ще си взема една от твоите :)
ОтговорИзтриванеХубав и много усмихнат неделен ден :)
п.п. Май се оказа, че маста е по-полезна от маргарина :)
А, Живе, много е вкусно при теб! Толкова са примамливи, че чак ми се прииска да имам на масата една огромна купа с тях! Страхотна неделна закуска!
ОтговорИзтриванеМаста поне е от истинска сланина,а маргарина не се знае от какво е.Но всичко приготвено с мас е голяма вкусотия.Когато се хапва с мярка-няма проблем....
ОтговорИзтриванеПриятен неделен ден,Канди,Тони!
Много изкусителни банички с този златист загар!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са ,поздравления!
Приятна неделя!
ЖИВЕ, нямате милост вие с Траянчето с тези банички.:)
ОтговорИзтриванеТвоите как хубаво да препържени охххххххх...
Много хубава и идейна рецепта с този капак ме изуми направо никога не бих се сетила.
Прегръдки и страхотен след обяд!
Живе,
ОтговорИзтриванетака формувани ми изглеждат много, много вкусни!
И рецептата и капаковата технология, ще ги използвам ;)
Хубава седмица!