събота, 11 февруари 2012 г.

Вкусни банички със сирене


Банички,които започнах да правя с мисълта каквото стане-а те станаха толкова вкусни.Рецептата е на Ванчето/гответе с мен/-ще ги направя отново.Доста са калорични,защото се мажат с мас,но пък няма да се ядат всеки ден.Сигурно ще станат и с маргарин или масло,но аз спазих рецептата.
Зимата е сезон за по-калорични вкусотии...


И така рецептата..

Продукти
Голяма чаена чаша топла вода
1 ч.л.сол
брашно
св.мас за мазане
1-2 яйца
200 г сирене
мазнина за пържене

Начин на приготвяне
Замесва се средно твърдо тесто от водата, солта и брашното.Разделя се на 5 топки.Оставя се да почине 15-20 мин.
Разточвам първата топка на много тънко, отгоре слагам тук-там от свинската мас .Разточвам втората топка,пак на тънко, поставям върху първата и пак слагам от маста.Така правя и с останалите.
След това ги разточвам на една цяла кора.Разбивам яйцата със сиренето и намазвам половината кора и прегъвам на две.

Прищипвам краищата с пръсти и нарязвам на правоъгълничета с капак на тенджера-ако се нарежат с нож ще се отворят при пърженето.

Хващам капака и с ръба натискам,въртейки го.Самият край на капака притиска краищата на тестото и не позволява после при пърженето да се отвори,а ръба реже.

Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване.


Зимата продължава....

12 коментара:

  1. Хрупкави и препеченки! Страхотни са станали! Браво , Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей, че хубави банички :)тъй както си я разчупила изглежда страшно вкусна ....и този трик с капака не го знаех :) ! Благодаря ,Живе ще го запомня ! Хубава вечер мила и прегръдка :*!

    ОтговорИзтриване
  3. Калорични или не, но са много апетитни, Живе :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле , Живеееее, голяма си майсторица на точенето.И този трик с капака!!!Просто нямам оправдание да не ги направя тези банички, нали тенджерите ни са еднакви.
    Много приятни мигове и спокойствие ти желая!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе,уааау,какъв огромен лист си разточила,шапка ти свалям веднага!
    И баничка ще опитам,макар да сме на една вълна тази вечер,ама твоите не са за изпускане!

    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви за коментарите момичета!Това с капака наистина си е трик и върши работа...
    Лека нощ и хубава неделя ви желая!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно изглеждат баничките! И понеже нямам време да ги приготвя, ще си взема една от твоите :)
    Хубав и много усмихнат неделен ден :)

    п.п. Май се оказа, че маста е по-полезна от маргарина :)

    ОтговорИзтриване
  8. А, Живе, много е вкусно при теб! Толкова са примамливи, че чак ми се прииска да имам на масата една огромна купа с тях! Страхотна неделна закуска!

    ОтговорИзтриване
  9. Маста поне е от истинска сланина,а маргарина не се знае от какво е.Но всичко приготвено с мас е голяма вкусотия.Когато се хапва с мярка-няма проблем....
    Приятен неделен ден,Канди,Тони!

    ОтговорИзтриване
  10. Много изкусителни банички с този златист загар!
    Страхотни са ,поздравления!
    Приятна неделя!

    ОтговорИзтриване
  11. ЖИВЕ, нямате милост вие с Траянчето с тези банички.:)
    Твоите как хубаво да препържени охххххххх...
    Много хубава и идейна рецепта с този капак ме изуми направо никога не бих се сетила.
    Прегръдки и страхотен след обяд!

    ОтговорИзтриване
  12. Живе,
    така формувани ми изглеждат много, много вкусни!
    И рецептата и капаковата технология, ще ги използвам ;)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване