понеделник, 20 февруари 2012 г.
Мляко с ориз на фурна
За първи път опитах този крем и аромата на карамел в него ме накара да ми стане любим.
Аз го направих в дуралексови купички,които за първи път ползвам във фурната,но не се спукаха....оказа се,че и те могат за се ползват там.
Ето и самата рецепта:
Продукти:
1 л. прясно мляко
1/2 ч.ч. ориз
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ванилии
Приготвяне:
Оризът сварете в тенджера, като го покриете с вода, не повече от два пръста. Той трябва да набъбне леко, но не и да се сварява на цяло. Ако не е успяла да изври водата просто я излейте.
Затоплете млякото, но да не е горещо, и добавете захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте и прибавете към вече полусварения ориз. Оставете на котлона да поври, докато сместа се сгъсти. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, защото може да загори. След като сместа се е сгъстила, отместете от котлона и разпределете в купички за крем карамел. Подредете в тава купичките и сложете на дъното на тавата вода - около 2 ч.ч, за да се пече на водна баня. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 30 мин.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ама какъв загар само се е получил... разкошно!!! Много обичам мляко с ориз, с грис, с овесени ядки, но досега не съм пробвала вартианта на фурна, а е пропуск!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за порцията наслада, Живе :)
Хейййй.... Живе, прекрасно мляко с ориз си направила! Никога не съм опитвала .... мляко с ориз на фурна и.... рецептата ти ми беше невероятно интересна! Чудесно се е получило!!!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те и ти желая вълшебен понеделник!!!
Живе, това е любимия ми десерт! Чудничък е станал и каква коричка има само мммм.....
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!
И аз много обичам мляко с ориз ,но така не съм правила никога ! Ще пробвам ,Живе ,щото ми се вижда много вкусно и сладко :)....и мисли му ако ми се спукат купичките ,ей :))))))))) !
ОтговорИзтриванеЧао ,мила ! Хубава вечер :*!
Много го обичам това, даже мислех днес да правя :) отложих за утре :)
ОтговорИзтриванеМного добре ти се е получил :)
Поздрави и хубава нова седмица!
Един от любимите ни десерти, но не съм опитвала този вариант - интересно, харесах си го преди няколко дни при Мария Митева и сега съм повече от изкушена!Поздрави!
ОтговорИзтриванеЕй, на това мляко от колко време му се каня...Живе ,страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда!Хареса ми рецептата и ще пробвам !
Прекрасна вечер!
Живе, чудесна коричка :)
ОтговорИзтриванеДобре че споделяш за дуралекса, защото съм питала, но не можаха със сигурност да ми кажат!
А колко отдавна не съм правила...
Прегръдки и хубава вечер!
Правете си спокойно-при мен дуралекса издържа.Ако има проблем при тебе ,Ванюшка-пращам ти нови купички...
ОтговорИзтриванеНадявам се,че кремчето ще ви допадне-гарантирам го....
Хубава вечер-прегръщам ви!
Живеее,от кога съм му хвърлила око на този десерт,но не му е дошъл редът
ОтговорИзтриванестрахотен е станал ,с тази коричка направо да си оближе човек пръстите
прегръдки
Живе, тази рецепта е едно към едно като на Ели от "Уверена в кухнята":)
ОтговорИзтриване"Оризът сварете в тенджера, като го покриете с вода, не повече от два пръста. Той трябва да набъбне леко, но не и да се сварява на цяло. Ако не е успяла да изври водата просто я излейте.
Затоплете млякото, но да не е горещо, и добавете захарта, ванилията и яйцата. Разбъркайте и прибавете към вече полусварения ориз. Оставете на котлона да поври, докато сместа се сгъсти. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, защото може да загори. След като сместа се е сгъстила, отместете от котлона и разпределете в купички за крем карамел. Подредете в тава купичките и сложете на дъното на тавата вода - около 2 ч.ч, за да се пече на водна баня."Ако разбере, ще се обиди:(
Не искам да те засегна, просто казвам.