петък, 24 февруари 2012 г.
Локумки,но със сладко
Локумките на Траянка-traianaskitchen.blogspot.com
Траянче,станаха прекрасни тези твои бабини локумки-пръхкави,топят се в устата...благодаря ти за споделената рецепта!
Рецептата е следната:
Продукти:
2ч.ч. стопена мас
1 газирана вода/250грама/-аз сложих фанта портокал
1п.амонячна сода
1ч.ч. орехови ядки
200 гр. пудра захар
брашно за меко тесто/ около килограм и нещо/
100 гр. локум или сладко на парчета-при мен от ябълки
Приготвяне:
Разтопената мас се смесва с газираната вода/фантата/ и амонячната сода.Разбърква се добре и прибавя брашно , до получаване на меко тесто, което не лепне. Готовото тесто се разделя на топки, с големина на ябълка и се разточва на кръг . Нарязва се на осем триъгълни парчета или повече, зависи с каква големина е кръгът.
На всяко парче се поставя малко парченце локум или сладко, върху него орехче и се завива на стегнато рулце, както се завиват кифлички. Готовите локумки се подреждат в ненамазана тава или върху пекарска хартия и пекат до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Още, докато са горещи, се овалват в пудра захар. В самото тесто не се слага никаква захар, защото локумът/сладкото/ и пудрата захар ги подслаждат напълно достатъчно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Е, взех си, не издържах :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Живе!
Дани,взимай-има...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Браво, Живе, чудни са станали!
ОтговорИзтриванеhttps://ismena.bg/rodopski-vkusnotiyki/rodopska-kuhnya/rodopski-lokumki Задравейте, попитаха ли ви дали може да използват вашата публикация? Поне има линк към блога ви, към моята няма и линк.
ОтговорИзтриване