неделя, 6 май 2012 г.

Баница с лапад

Продукти: 1 пакет кори-500 гр 200 г лапад 150 г зелен лук-5 стръка 1 пак. краве масло 4 яйца 300 г сирене или извара 1 ч.ч. кисело мляко 1/2 ч.л. сода бикарбонат Подготвяме тава намазана с масло и включваме фурната на 200 градуса. Почистеният и нарязан лук се задушава за кратко и към него се добавя лапада(аз го бланширам и изцеждам), оставя се на котлона още за минута се оставя на страна да изстине. След като изстине се добавя към разбитите яйца, кисело мляко, сода и сирене. Взимат се 2 кори,горната се маже с разтопено масло
и се слага от плънката.Аз загъвам от двете страни по малко и после на руло.
Подреждат се в тавата.
И така с всички останали. Отгоре се намазва с останалото масло, смесено с малко олио. Пече се около 20 минути.След изваждането от фурната се напръсква с малко вода и се завива с кърпа.
Получава се мека и вкусна баница....

5 коментара:

  1. Живе, това ми е любимата баница, чудесна е!
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариянче,за първи път я правя,хареса ми и ще е правя все по този начин.
    Честит празник и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми е любима , а научих и Роби да я яде :) ..харесва му много ! И като ме подсети май ще измъкна от фризера пакета кори който пазя като очите си :) за една баничка като твоята ,Жижка :) !
    Чао ,мила ми и весело празнуване на Гергьовден !

    ОтговорИзтриване
  4. Живе, каза и направи! Страхотно се е получила, разбира се! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Жужи, благодаря за рецептата. Получи се страхотнооо!

    ОтговорИзтриване