неделя, 6 май 2012 г.
Баница с лапад
Продукти:
1 пакет кори-500 гр
200 г лапад
150 г зелен лук-5 стръка
1 пак. краве масло
4 яйца
300 г сирене или извара
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
Подготвяме тава намазана с масло и включваме фурната на 200 градуса.
Почистеният и нарязан лук се задушава за кратко и към него се добавя лапада(аз го бланширам и изцеждам), оставя се на котлона още за минута се оставя на страна да изстине.
След като изстине се добавя към разбитите яйца, кисело мляко, сода и сирене.
Взимат се 2 кори,горната се маже с разтопено масло
и се слага от плънката.Аз загъвам от двете страни по малко и после на руло.
Подреждат се в тавата.
И така с всички останали.
Отгоре се намазва с останалото масло, смесено с малко олио.
Пече се около 20 минути.След изваждането от фурната се напръсква с малко вода и се завива с кърпа.
Получава се мека и вкусна баница....
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе, това ми е любимата баница, чудесна е!
ОтговорИзтриванеЧестит празник!
Мариянче,за първи път я правя,хареса ми и ще е правя все по този начин.
ОтговорИзтриванеЧестит празник и на теб!
И на мен ми е любима , а научих и Роби да я яде :) ..харесва му много ! И като ме подсети май ще измъкна от фризера пакета кори който пазя като очите си :) за една баничка като твоята ,Жижка :) !
ОтговорИзтриванеЧао ,мила ми и весело празнуване на Гергьовден !
Живе, каза и направи! Страхотно се е получила, разбира се! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЖужи, благодаря за рецептата. Получи се страхотнооо!
ОтговорИзтриване