четвъртък, 24 май 2012 г.
Хляб без месена на Йоли
Аз направих двойна доза,защото формата ми е по-голяма и не сгреших.Стана си чудесен хляб.
Продукти
1пакет суха
2 ч.ч.хладка вода
4 с.л.олио или зехтин
2 ч.л.захар
1 ч.л.сол
брашно
семена за поръсване
Приготвяне
Разтворете маята във водата и прибавете мазнината,солта и захарта. Започнете да сипвате брашно като бъркате непрекъснато с лъжица. Трябва да получите много гъсто лепкаво тесто. Трябва да усетите,че вече ви е трудно да го обърквате с лъжицата. Приблизителното количество на брашното е около 4 ч.ч. Няма значение дали ще сложите точно определено количество брашно. Просто разбъркайте една гъста и лепкава топка тесто.
Намажете формата с масло и я посипете навсякъде вътре със семена.
Сипете тестото вътре и го оставете на топло да втаса.
Загрявам фурната на 50-60* и я изключвам. Слагам хляба вътре да втасва. След 20 мин.е готово за печене.
Включва се фурната на 180* и се пече до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
ЖИВЕ, много е хубав този хляб аз съм го правила и много го харесаха.
ОтговорИзтриванеТвоят е един такъв пухкав ,препечен ммммммм страхотен!
Прегръдки мила ми приятелко!
Прекрасен е станал!
ОтговорИзтриванеЛесна работа май :)...щом е без месене :)...и като гледам е станал много хубав ! Аз съм изтървала много от рецептите ти ,Живе ...чудесна е тази с тиквичките и бисквитките ми харесаха ,а кфютенца по чирпански беше любимата ми манджичка преди време ...казвам беше щото не съм се сещала за нея отдавна ,не че съм я разлюбила ,де :)))....Хубава събота и неделя ! Голяма прегръдка и благодаря за поздравите от Катето :*!
ОтговорИзтриванеБлагодаря -приятен уикенд момичета!
ОтговорИзтриванеМного примамливо изглежда хлябът!Гледала съм тази рецепта, но не съм се решила да я направя, но твоят е много пухкав и ме изкушава!!
ОтговорИзтриване