четвъртък, 24 май 2012 г.

Хляб без месена на Йоли

Аз направих двойна доза,защото формата ми е по-голяма и не сгреших.Стана си чудесен хляб.
Продукти 1пакет суха 2 ч.ч.хладка вода 4 с.л.олио или зехтин 2 ч.л.захар 1 ч.л.сол брашно семена за поръсване Приготвяне Разтворете маята във водата и прибавете мазнината,солта и захарта. Започнете да сипвате брашно като бъркате непрекъснато с лъжица. Трябва да получите много гъсто лепкаво тесто. Трябва да усетите,че вече ви е трудно да го обърквате с лъжицата. Приблизителното количество на брашното е около 4 ч.ч. Няма значение дали ще сложите точно определено количество брашно. Просто разбъркайте една гъста и лепкава топка тесто.
Намажете формата с масло и я посипете навсякъде вътре със семена.
Сипете тестото вътре и го оставете на топло да втаса.
Загрявам фурната на 50-60* и я изключвам. Слагам хляба вътре да втасва. След 20 мин.е готово за печене. Включва се фурната на 180* и се пече до готовност.

5 коментара:

  1. ЖИВЕ, много е хубав този хляб аз съм го правила и много го харесаха.
    Твоят е един такъв пухкав ,препечен ммммммм страхотен!
    Прегръдки мила ми приятелко!

    ОтговорИзтриване
  2. Лесна работа май :)...щом е без месене :)...и като гледам е станал много хубав ! Аз съм изтървала много от рецептите ти ,Живе ...чудесна е тази с тиквичките и бисквитките ми харесаха ,а кфютенца по чирпански беше любимата ми манджичка преди време ...казвам беше щото не съм се сещала за нея отдавна ,не че съм я разлюбила ,де :)))....Хубава събота и неделя ! Голяма прегръдка и благодаря за поздравите от Катето :*!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря -приятен уикенд момичета!

    ОтговорИзтриване
  4. Много примамливо изглежда хлябът!Гледала съм тази рецепта, но не съм се решила да я направя, но твоят е много пухкав и ме изкушава!!

    ОтговорИзтриване