неделя, 13 май 2012 г.

Пилешки шишчета на скара

Продукти около кг. пилешки филета Марината 100мл. бяло вино 5с.л. олио 1ч.л. чубрица 1/2 ч.л. млян черен пипер 1/ч.л. мащерка 1ч.л. риган 1/ч.л. захар сол на вкус В купа смесваме продуктите за марината,прибавяме нарязаното на хапки пилешко месо и разбъркваме добре.Оставяме месото в затворен съд и прибираме в хладилника най-малко 12 часа.след това нанизване на шишчета,като до всяко парче месо слагаме парче прясна зелена чушка и парче стар лук.
Печем на грил тиган или скара.
Може да се изпекат и тиквички като гарнитура.Тях ги обелих , нарязах ги по дължина . Подредих ги в кутия и поръсих със сол, зехтин, лимонов сок и сух копър. Разбърках добре и постояха 2 часа в хладилника. След като ги извадих бяха си пуснали водата.Изцедих ги и ги сложих на скарата след като изпекох шишчетата.
Поднасяме с много лимон и риган с които поръсваме готовите шишчета.
Така ги ядохме в Гърция и много ни харесаха.

2 коментара:

  1. И на мен много ми харесаха твоите шишчета! Не съм правила такива...Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Трябва да опитам с тази марината:) Харесват ми на вид, а сигурно ще ми допаднат и на вкус. Няма начин :)

    ОтговорИзтриване