понеделник, 4 юни 2012 г.

Тарта с варени яйца , зелен лук и левурда

Аз започнах кулинарството си с рецепти от сайта на /гответе с мен/.Всички там са истински майстори.Научих много полезни съвети от тях за което искрено благодаря на всички!Тази рецепта е от там и е от Венс-Весето.Тя прави изключителни вкусни неща едно от които е тази тарта. Продукти : за тестото : 1 ч.ч. мазнина / равни части разтопено масло/мас и олио / 1 яйце 7 с.л. прясно мляко 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 1 с.л.бакпулвер около 3 и 1/2 ч.ч. брашно за плънката : 5 сварени яйца 3 стръка зелен лук 10 - 15 листа левурда / мечи лук / около 200 гр. саламурено сирене 2 с.л.брашно около 250 мл. прясно мляко 150 гр. кашкавал сол и черен пипер на вкус Приготвяне : От изброените продукти се замесва тесто.Разстила се във форма за тарта , като се оформя борд.Тестото се надупчва на няколко места и се поставя в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 10 - 15 минути , докато леко порозовее.
За приготвянето на плънката зеления лук се нарязва и се задушава в олио.Прибавят се 2 с.л. брашно , като се бърка непрекъснато.Постепенно се добавя прясното мляко до получаване на гъст крем.Към сместа се прибавя нарязаната на ситно левурда , овкусява се със сол и черен пипер. Върху запечената подложка се слага 1/3 от плънката.
Върху нея се нареждат нарязани сварени яйца и натрошено сирене.Завършва се с останалата част от крема.
Тартата се връща отново във фурната и се пече около 10 минути.Поръсва се с настърган кашкавал и се запича до златисто.
След изпичане се оставя да се охлади и се поднася.Аз не изчаках,защото имах гости и исках да ги почерпя с тази вкусотия..

15 коментара:

  1. Живе,и твоята тарта е страхотна!
    Плънката у бижу!
    Зарадвала си гостите определено!
    На Венс рецептите и аз ги тача много!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Е, Живе... рано сутрин, може ли с такива неща да изкушаваш, значи! Забушува ми вече стомаха:)

    Хубава нова седмица ти пожелавам!:)

    ОтговорИзтриване
  3. Живе и аз не бих чакала, директно я почвам! Толкова изкушаващо изглежда, че чак ми идва да забода вилицата в монитора:):):). Живе, прекрасна да е новата седмица! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда сташно вкусно!
    Не съм правила подобно нещо!
    Може и да се пробвам,само да ми мине хранителния режим!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления,Живче!
    Спорна нова седмица!Прегръдки:))

    ОтговорИзтриване
  6. ЖИВЕ, ТОВА ВЕЧЕ Е НЕУСТОИМО ТОЛКОВА ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДА МИЛА!!!
    Много ми хареса рецептата но от Венс една родопска снаха няма и начин да не е вкусно А ТИ СИ СИ СПРАВИЛА ПРЕКРАСНО!
    Силни прегръдки за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея, Живе!
    Изглежда много апетитна, а е и представителна.
    Поздрави и пожелания за хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Направо огладнях като видях снимката, набелязах си и други вкусни неща при теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Живе, страхотна плънка!
    Защо ли не съм била и аз сред гостите :)
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  10. Много оригинална рецепта и изглежда така вкусно, апетитно...Ех, Живче, благодаря за споделянето:)))Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Това тук, мила моя Живе, е моята тарта;)))
    Много е вкусна, плънката е чудесна и като започна да правя сама тарти, тази ще е първа;)

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Опитайте - много ще ви хареса-убедена съм.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Много са хубави новите ти предложения, Живка -
    харесаха ми и като идеи, вкус и ароматни съчетания.
    Адмирации, хубаво и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  14. Изглежда ужасно вкусно :)Поздравления! Записвам си да пробвам :)
    Хубав и спокоен ден!

    ОтговорИзтриване