понеделник, 4 юни 2012 г.
Тарта с варени яйца , зелен лук и левурда
Аз започнах кулинарството си с рецепти от сайта на /гответе с мен/.Всички там са истински майстори.Научих много полезни съвети от тях за което искрено благодаря на всички!Тази рецепта е от там и е от Венс-Весето.Тя прави изключителни вкусни неща едно от които е тази тарта.
Продукти :
за тестото :
1 ч.ч. мазнина / равни части разтопено масло/мас и олио /
1 яйце
7 с.л. прясно мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л.бакпулвер
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно
за плънката :
5 сварени яйца
3 стръка зелен лук
10 - 15 листа левурда / мечи лук /
около 200 гр. саламурено сирене
2 с.л.брашно
около 250 мл. прясно мляко
150 гр. кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне :
От изброените продукти се замесва тесто.Разстила се във форма за тарта , като се оформя борд.Тестото се надупчва на няколко места и се поставя в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 10 - 15 минути , докато леко порозовее.
За приготвянето на плънката зеления лук се нарязва и се задушава в олио.Прибавят се 2 с.л. брашно , като се бърка непрекъснато.Постепенно се добавя прясното мляко до получаване на гъст крем.Към сместа се прибавя нарязаната на ситно левурда , овкусява се със сол и черен пипер.
Върху запечената подложка се слага 1/3 от плънката.
Върху нея се нареждат нарязани сварени яйца и натрошено сирене.Завършва се с останалата част от крема.
Тартата се връща отново във фурната и се пече около 10 минути.Поръсва се с настърган кашкавал и се запича до златисто.
След изпичане се оставя да се охлади и се поднася.Аз не изчаках,защото имах гости и исках да ги почерпя с тази вкусотия..
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе,и твоята тарта е страхотна!
ОтговорИзтриванеПлънката у бижу!
Зарадвала си гостите определено!
На Венс рецептите и аз ги тача много!
Хубава нова седмица!
Е, Живе... рано сутрин, може ли с такива неща да изкушаваш, значи! Забушува ми вече стомаха:)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти пожелавам!:)
Живе и аз не бих чакала, директно я почвам! Толкова изкушаващо изглежда, че чак ми идва да забода вилицата в монитора:):):). Живе, прекрасна да е новата седмица! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИзглежда сташно вкусно!
ОтговорИзтриванеНе съм правила подобно нещо!
Може и да се пробвам,само да ми мине хранителния режим!
Поздрави и хубава седмица!
Поздравления,Живче!
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица!Прегръдки:))
ЖИВЕ, ТОВА ВЕЧЕ Е НЕУСТОИМО ТОЛКОВА ДОБРЕ ИЗГЛЕЖДА МИЛА!!!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса рецептата но от Венс една родопска снаха няма и начин да не е вкусно А ТИ СИ СИ СПРАВИЛА ПРЕКРАСНО!
Силни прегръдки за хубава седмица!
Чудесна идея, Живе!
ОтговорИзтриванеИзглежда много апетитна, а е и представителна.
Поздрави и пожелания за хубава нова седмица!
Направо огладнях като видях снимката, набелязах си и други вкусни неща при теб!
ОтговорИзтриванеЖиве, страхотна плънка!
ОтговорИзтриванеЗащо ли не съм била и аз сред гостите :)
Поздрави и хубава седмица!
Много оригинална рецепта и изглежда така вкусно, апетитно...Ех, Живче, благодаря за споделянето:)))Спокойна вечер!
ОтговорИзтриванеТова тук, мила моя Живе, е моята тарта;)))
ОтговорИзтриванеМного е вкусна, плънката е чудесна и като започна да правя сама тарти, тази ще е първа;)
Хубава вечер!
Опитайте - много ще ви хареса-убедена съм.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Много са хубави новите ти предложения, Живка -
ОтговорИзтриванехаресаха ми и като идеи, вкус и ароматни съчетания.
Адмирации, хубаво и усмихнато лято, Диана
Къде изчезна бе момиче??????
ОтговорИзтриванеИзглежда ужасно вкусно :)Поздравления! Записвам си да пробвам :)
ОтговорИзтриванеХубав и спокоен ден!