събота, 16 юни 2012 г.
Маринован чесън със зелени сливи
Сега е времето на маринования чесън.Правя го от няколко години,пак благодарение на -гответе с мен и Валя/Тина Рина/.Много е вкусен,хрупкав....който обича да си направи.
Ето и самата рецепта
На дъното на компотен буркан се слага марината-оцет до резката на буркана,1 супена лъжица сол и 1 супена лъжица захар,1 аспирин.Чесъна се измива,обелва се само горната кора,Редят се чесновите главички,ако е по-голяма се разделя на по-малки,между тях се слагат зелени сливи-може и без тях.Налива се гореща вода,затварят се с топли капачки и бурката се обръща за 12 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Живе, и аз го правя втора година и много ни хареса!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Прекрасно и лесно.....ще пробвам, Живе!Благодаря!
ОтговорИзтриванеЕх, че вкусно звучи!
ОтговорИзтриванеПоздрави!