събота, 16 юни 2012 г.

Маринован чесън със зелени сливи

Сега е времето на маринования чесън.Правя го от няколко години,пак благодарение на -гответе с мен и Валя/Тина Рина/.Много е вкусен,хрупкав....който обича да си направи. Ето и самата рецепта На дъното на компотен буркан се слага марината-оцет до резката на буркана,1 супена лъжица сол и 1 супена лъжица захар,1 аспирин.Чесъна се измива,обелва се само горната кора,Редят се чесновите главички,ако е по-голяма се разделя на по-малки,между тях се слагат зелени сливи-може и без тях.Налива се гореща вода,затварят се с топли капачки и бурката се обръща за 12 часа.

3 коментара:

  1. Живе, и аз го правя втора година и много ни хареса!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно и лесно.....ще пробвам, Живе!Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, че вкусно звучи!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване