неделя, 28 октомври 2012 г.

Туршия от зеле и настъргани моркови

Продукти 1 250 кг.зеле 1 кг.моркови 1 целина-глава и листа 800гр.червени чушки Марината 1/2 ч.ч.захар 400мл.оцет 1/4 ч.ч. сол Нарязвам на ситно зелето,а морковите настъргвам.Чушките на ивици,целината на кубчета,листата на ситно.Всичко се обърква и се натъпква в буркани.Марината се кипва и се сипва във всеки буркан.Аз за всеки случай слагам по 1 аспирин.Затварям и обръщам бурканите.Излизат около 7 буркана-800мл.

13 коментара:

  1. Ида с ракийката!
    Супер!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусно, вкусно! Време е за туршийка, застудя:)

    ОтговорИзтриване
  3. Живее, много обичам такава трушийка, но никога не съм правила. Звучи доста лесно и ще взема да се пробвам. Един глупав въпрос имам, аспирина къде го слагаш, директно както е цял в буркана или в маринатата?

    ОтговорИзтриване
  4. Живе заела си се със зимнината браво. Туршийката е страхотна.
    Ще ти идвам на гости зимата ясно е :)))))
    Прекрасна нова седмица утре ,ЦЕЛУВКИ!

    ОтговорИзтриване
  5. Една от любимите ми! Много е вкусна! Поздрави и лека вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. След като съм натъпкала зелето в буркана и най-отгоре слагам аспирина.След това заливам с марината и той се разтопява.Затварям хубаво с капачките и от време на време разклащам.Лесно и вкусно.Зимата ще ви чакам -и ракийка имаме -домашна....
    Приятна неделна вечер на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз не съм по ракийката, но салатката ще си хапна с удоволствие! :)
    Живе, спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. tazi marinata ne stiga za vsichkite burkani,ili nalivate na vseki burkan po malko?

    ОтговорИзтриване
  9. И аз искам да знам по колко се налива от маринатата?

    ОтговорИзтриване
  10. Според мен рецептата не е точна и трушията стана супер кисела :(

    ОтговорИзтриване
  11. След колко време е готова за употреба?

    ОтговорИзтриване
  12. Изпълних рецептата съвсем точно и има много.хубав вид. А след колко става готова, че нямам търпение?

    ОтговорИзтриване