сряда, 7 ноември 2012 г.

Свинска кавърма

Идва сезона на свинското и започвам с кавърма.Обичам аромата на праз с месо и ще ви кажа как го сготвих.
Продукти 800 г свинска плешка без кост 5 стръка праз 3 червени чушки 3 зелени чушки 2 скилидки чесън 1/2 ч. ч. червено вино „Мерло” 1 ч. ч. зеленчуков бульон 2 с. л. доматен концентрат 2 с. л. краве масло 3 с. л. олио 1 с. л. червен пипер 1/2 ч. л. чубрица 1/4 връзка магданоз сол и черен пипер на вкус Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън. Прибавят се нарязаните на кубчета чушки.
Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя леко виното да се изпари.Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути. Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз,който аз забравих...
Питието е по желание...

15 коментара:

  1. Както казах и някъде другаде, праз май съм яла само в баница с праз, при това купена. Вкъщи не готвя с този зеленчук, нямам навик да го купувам.
    Обаче ястието ти изглежда много, много вкусно!!!

    Усмихнат ден, Живе :)

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, много обичам ястия с праз, обаче рядко го купувам. Тази кавърма изглежда много вкусно! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Няма да тинтири-минти,няма да те прегръщам-направо целувки получаваш,Живе за тази кавърма:))))))))))

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна зимна гозба,Живе,ароматна,със сосче,много вкусна!
    Прегръдка и хубав,слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Фантастично предложение за студените дни, хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се ,че ви допадна моята кавърма.
    Приятне ден, мили момичета!

    ОтговорИзтриване
  7. ММММММ..Живееее каква вкусотия само!
    Ще го направя по твоята рецепта много ми хареса.
    Оххх окапах се чак така да харесвам такива гозби.
    Прегръщам те силно миличка!

    ОтговорИзтриване
  8. Празият лук придава на ястието много приятен вкус! И аз го приготвям по този начин.
    Живе, поздравления за чудесното ястие!

    ОтговорИзтриване
  9. Νόστιμη πρόταση για ένα εξαιρετικό πιάτο!

    Z.

    ОтговорИзтриване
  10. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  11. Охх, колко вкусно, покапах се вече :)))). Обожавам да готвя с праз, винаги се получава ужасно вкусно. Поздравления кавърмата е трепач :)

    ОтговорИзтриване
  12. Ще я пробвам, Живе :)
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  13. Първо я прочетох при Зичето и тъй като съм пропуснала тази ти публикация ,Жижи веднага цъфнах тук да видя за какво иде реч :)от автора :) ...много ,много вкусна рецепта ! Имаме едни приятели които каним на гости само през есента (тогава имат малко св. време ...заети са с ресторанат си ) и аз им приготвям български ястия ! Мисля ,че кавърмата ти ще се оцени както трябва от тях ....вече си мислех за менюто за тази есен :) ...оффф айде ,че стана много дълго :) ...чао ,мила и целувки :* !

    ОтговорИзтриване
  14. Точно както я обичам, Живе с праз и винце и чушка!Супер рецепта!Поздрав и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря на всички-много сте мили....

    ОтговорИзтриване