неделя, 13 януари 2013 г.

Дунавски питки

В днешния неделен дин си бях сама и се чудех с какво да поглезя домашните.Знам ,че предпочитат солените вкусотии и се заех ето с тези питки.Видях ги в "Гответе с мен" от Радост и запренах ръкави.
Продукти" За тестото около 500 гр.брашно 200мл.пресно мляко 20гр. мая или 1 пакетче суха 100гр. масло или зехтин За планката 200гр.мек колбас-при мен 1 парче наденица 200гр. сирене бри или друго подобно
Плънката нарязана на кубчета.
1 разбито яйце с няколко капки олио и прясно мляко. Приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.След като удвои обема си го разделяме на 30 топчета.
Всяка една се разточва,
слага се по 1 лъжица от плънката,
загъва се от всички страни,
и се поставя в тавата със загънатото надолу.
Оставясе на топло да втасат малко и се намазват с разбитото яйце и се поръсват със семена.
Пекат се в умерена фурна-170 градуса до готовнот.
Много вкусни-идеални с чаша айрян.

6 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря,Пепче и за следващата рецепта ти благодаря!
      Хубава нова седмица за теб!

      Изтриване
  2. Данубио се казват, Живе! ;)
    Откога не съм правила, как ме подсети само! Понякога слагам в плънката и варено яйце, но много сполучливи се получават и със сладка плънка - със захар, вместо сол в тестото. Опитай, ще останеш много доволна!
    Поздрави и успешна, нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ирме,видях го и с това заглавие,ама си сложих нашенско.За първи път правя и много ми харесаха,та ще пробвам и с други плънки-благодаря за предложението.
    Хубава вечер и още по-хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. страхотна закуска!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Апетитни питки! Харесва ми и това, че може да се сложи и друг вид плънка.
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване