неделя, 13 януари 2013 г.
Дунавски питки
В днешния неделен дин си бях сама и се чудех с какво да поглезя домашните.Знам ,че предпочитат солените вкусотии и се заех ето с тези питки.Видях ги в "Гответе с мен" от Радост и запренах ръкави.
Продукти"
За тестото
около 500 гр.брашно
200мл.пресно мляко
20гр. мая или 1 пакетче суха
100гр. масло или зехтин
За планката
200гр.мек колбас-при мен 1 парче наденица
200гр. сирене бри или друго подобно
Плънката нарязана на кубчета.
1 разбито яйце с няколко капки олио и прясно мляко.
Приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.След като удвои обема си го разделяме на 30 топчета.
Всяка една се разточва,
слага се по 1 лъжица от плънката,
загъва се от всички страни,
и се поставя в тавата със загънатото надолу.
Оставясе на топло да втасат малко и се намазват с разбитото яйце и се поръсват със семена.
Пекат се в умерена фурна-170 градуса до готовнот.
Много вкусни-идеални с чаша айрян.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотно предложение :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Пепче и за следващата рецепта ти благодаря!
ИзтриванеХубава нова седмица за теб!
Данубио се казват, Живе! ;)
ОтговорИзтриванеОткога не съм правила, как ме подсети само! Понякога слагам в плънката и варено яйце, но много сполучливи се получават и със сладка плънка - със захар, вместо сол в тестото. Опитай, ще останеш много доволна!
Поздрави и успешна, нова седмица!
Ирме,видях го и с това заглавие,ама си сложих нашенско.За първи път правя и много ми харесаха,та ще пробвам и с други плънки-благодаря за предложението.
ОтговорИзтриванеХубава вечер и още по-хубава нова седмица ти желая!
страхотна закуска!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Апетитни питки! Харесва ми и това, че може да се сложи и друг вид плънка.
ОтговорИзтриванеСпокойна вечер!