неделя, 13 януари 2013 г.
Бързи мини карандилки
Така ги е нарекла Пеполинка и затова ги оставих с това име.Толкова са вкусни-направо невероятни.За сетен път се убеждавам,че маста прави чудеса в тестените изделия.
За закваската:
2 ч.ч. хладка вода
2 с.л. захар
1/2 кубче прясна мая(21 гр.)
2 ч.ч брашно
За тестото:
1 ч.ч. разтопена, но не гореща свинска мас
1 равна с.л. сол
брашно за меко тесто
Още са ви нужни:
кренвирши
разбито яйце за намазване
семена за поръсване
Първо се прави закваската, като разбъркваме всички продукти за нея. Оставя се на топличко да втаса. След това се прибавя солта и разтопената мас и по малко брашно, докато се замеси меко тесто.
Тестото веднага се разделя на 8 равни части и от тях се правят топки.
Взема се първата направена топка и се разточва на кръг с дебелина около 2 - 3 мм. Кръга се нарязва като торта на 8 триъгълника. Един кренвирш или парче наденица се нарязват по дължина на 4 парчета и всяко парче се реже на още 4 части(дълги лентички). Взема се едно парченце кренвирш, слага се на триъгълничето от тестото и се завива малка кифличка.
Така се прави с всичките топки тесто. Общо ви излизат 64 кифлички. Като се правят се нареждат в тава върху хартия за печене. Когато всички карандилки са готови се намазват с разбито яйце и се поръсват по желание със семена.
Оставят се 15 - 20 минутки да втасат леко и се пекат на 17градуса до златисто.
Прекрасни питки....утре ще занеса на колегите да ги опитат.
Хубава неделна вечер от мен!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
много апетитни!
ОтговорИзтриванеЗаписвам си и аз рецептата!
Хубава предстояща седмица
Живе, много ми е драго да видя тези мънички карандилки при теб. Благодаря за доверието! пеполина
ОтговорИзтриванеБлагодаря, момичета-успешна нова седмица ви желая!
ОтговорИзтриванеКарандилки значи :):):)А дали маста може да се замени със зехтинче например???
ОтговорИзтриванеНе можах и да прочета как се казват..,но са прекрасни:))))))))))
ОтговорИзтриванеРазвихри се нашта Живи с тестените вкусотии .
ОтговорИзтриванеСтрахотни са Карандилките каквото и да значи това....
Силни прегръдки от мен!
Много хубави са станали!
ОтговорИзтриванеОтново чудесни идеи за закуска, Живе,
ОтговорИзтриванеи питките и кифличките са страхотни -
много апетитно изглеждат, а и за вкуса предполагам.
Сърдечни поздрави и хубава нова седмица, Диана
Още една вкусна закуска! Поздравления и на Пепа за предложението!
ОтговорИзтриванеИзглеждат много апетитно!
Поздрави!
Явно са сливенски-от там и името.Но откъдето и да са са много вкусни.Не знам с друга мазнина какъв ще е резултата-предполагам с маргарин да са подобно вкусни.
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Карандила е местност в Сливенският балкан
Изтриванемного красиво място е
има много хижи,фурна за ръчен хляб,лифт и е място което трябва да се посети!!!
Хайде сега идвайте на гости хаха
Мимче,благодаря за поканата!
ОтговорИзтриване