сряда, 16 януари 2013 г.
Яйца по шотландски
Добре ,че Ани ме подсети за тази рецепта,за което и благодаря.Точно се чудех какво да приготвя за вечеря и погледа ми се спря върху тези яйца. Имах си и помощници-големият ми син Драго ги поръсваше с брашно,аз ги увивах и увалвах ,а приятелката му снимаше-спести ми няколко пъти миене на ръце,за да снимам.И така забавно беше като на поточна линия.
Продукти за 10 бр:
6 наденици (смес)-около 500гр
1 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. мащерка
черен пипер
сол
10 сварени яйца
брашно
галета
1 яйце
Сварете яйцата за 5 минути и ги обелете.
Изстискайте надениците в купа. Подправете с индийско орехче, мащерка, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
В три купички си пригответе продуктите за овалване. В едната сложете брашното. В другата яйцето, а в третата галетата.
С намокрени ръце откъснете от месото и го разтеглете върху кухненско фолио, докато стане около 0,5-1 см. дебело. Оваляйте едно от яйцата в брашното. Сложете го в единия край и заедно с фолиото завийте на стегнато рулце.
Притиснете хубаво краищата и увийте във фолиото като малка бомбичка.
След това отстранете фолиото и така последователно и с другите яйца.
Взимаме първото приготвено кюфте и го потапяме в разбитото яйце
и след това в галетата .
Прехвърлих ги в средна тавичка.
По същия начин завих и другите яйца в месо и ги подредих в тавата. Поръсих със зехтин и пекох на предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
При рязането жълтъка не стана гладък като на Ани,но ги рязах топли за снимката,че народа чакаше да вечеря.сервирах с китайско зеле.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И аз ги гледах при Ани и много ми допадна рецептата! Ти побърза да ги направиш и са чудесни :)
ОтговорИзтриванеС тази салатка много вървят!
Поздрави!
Чудесни станаха,Тилия.
ОтговорИзтриванеХубав ден и на теб!