петък, 15 февруари 2013 г.
Баница с праз,гъби,кашкавал и сирена
Баницата е много вкусна-струва си да се опита.
Продукти:
1 пакет готови кори
250 г гъби
125 г масло
2 стърка праз лук
4 яйца
100 г кашкавал
100 г краве сирене
100 г топено сирене
мащерка
черен пипер
Нарязваме лука, гъбите и трите вида сирена на дребни парчета.
*Задушаваме първо лука и гъбите в 50 г масло, след което добавяме и сирената.
*Добавяме мащерката и черния пипер.
*В тавичка с подвижно дъно слагаме 3 слоя от корите за баница, изрязани на кръг. Наръсваме с разтопено масло.
*Всеки следващ лист от корите прегъваме на две и слагаме по една лъжица от готовата смес.
*Сгъваме с пръсти и оформяме подобно на торбичка.
*Подреждаме всички ''торбички'' в тавичката
и заливаме с разбитите 4 яйца и прибавеното разтопено масло.
*Печем на 180 C до получаване златист цвят (около 30 минути)
и след това нападаме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересен начин на оформяне на баницата. Правила съм с праз и е много вкусна. Предполагам че с гъбите ще е още по-добра.
ОтговорИзтриванеЛека вечер!
Интересна направа, у дома е любима баницата с праз и гъби, но слагаме повече подправки и само краве сирене, но с тези торбички е любопитно! Хубави събота и неделя!
ОтговорИзтриванеЖиве, чудесна идея!
ОтговорИзтриванеЩе я опитам още днес!
Хубав уикенд!
Ще повторя коментарите преди мен, но наистина оформлението е нестандартно и интересно, Живе! С тази плънката обещава да е вкусно! Аз не съм никога май опитвала баница с гъби... поне не помня и ще опитам - имам продуктите в наличност! Благодаря за рецептата, мила!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Много интересна техника з аподреждане на корите!Ще се пробва!
ОтговорИзтриванеВсичките ти последни рецепти разгледах, супер са и гретена и чийза, особено ми харесаха гевречетата!Поздрави!
Живе, направих я и стана много вкусна.
ОтговорИзтриванеИмах и една сурова наденица и я сложих вместо сирене.
Благодаря за споделеното!