неделя, 24 февруари 2013 г.

Зелника на Зиче

Зиче ,благодаря за рецептата,миличка!Баницата е страхотна-много вкусна,мекичка-абе нямам думи.... Продукти 1 кисела зелка-нарязана и задушена в мазнина около 300-400мл. олио За тестото около1 кг брашно 400мл вода 1ч.л. сол 3-4 с.л. олио 1с.л. оцет Омесва се меко тесто и се разделя на 7 топки.Всяка топка намазних леко с олио и оставих завити с фолио заполовин час. Зелето се задушава с мазнина-в рецептата е посочено 300-400мл. олио,аз слагах на око.Зелето е вкусно,когато е по-мазно. Разточвам кората и слагам от зелето,без да поръсвам допълнително олио .Навивам и слагам в намазнена тава-отгоре леко намазних със струйка зехтин.Включвама фурната до 180 градуса и когато е готова, слагам баницата да се пече.Когато е готова,напръсках леко с вода и покрих с кърпа. За вечера ще бъде нападната с чаша айрян в ръка.

9 коментара:

  1. Няма как да не е вкусно, щом Зиче е казала, Живе!
    Приказна баничка си завъртяла! Да ви е сладко довечера!

    ОтговорИзтриване
  2. Под "зелник" знам баница с праз лук, от моя близка самоковка. Затова тази рецепта много ме заинтригува. Имам кисело зеле и ще пробвам!
    Живе, изглежда много вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко вкусна и хрупкава изглежда...
    Чудесна е.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Много приятен златист загар има :)
    Страшно вкусно изглежда, Живе!
    Поздрави и пожелания за успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Който може да точи,нека я направи-много е вкусна.Щом и свеки я оцени,значи съм я докарала...
    Хубава седмица и на вас!

    ОтговорИзтриване
  6. Живе ,страхотна е мила и така хубаво си я избарала и изпекла ,че свекърва ти няма как да не я е харесала.
    Оххх сега ми се дояде като знам каква е вкусотия само мммм... олях се.:)))
    Силни прегръдки и благодаря за доверието мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря,Весе!
    Зиче,благодаря за оценкта-омете се бързо,бързо.

    ОтговорИзтриване