неделя, 24 февруари 2013 г.
Зелника на Зиче
Зиче ,благодаря за рецептата,миличка!Баницата е страхотна-много вкусна,мекичка-абе нямам думи....
Продукти
1 кисела зелка-нарязана и задушена в мазнина
около 300-400мл. олио
За тестото
около1 кг брашно
400мл вода
1ч.л. сол
3-4 с.л. олио
1с.л. оцет
Омесва се меко тесто и се разделя на 7 топки.Всяка топка намазних леко с олио и оставих завити с фолио заполовин час.
Зелето се задушава с мазнина-в рецептата е посочено 300-400мл. олио,аз слагах на око.Зелето е вкусно,когато е по-мазно.
Разточвам кората и слагам от зелето,без да поръсвам допълнително олио .Навивам и слагам в намазнена тава-отгоре леко намазних със струйка зехтин.Включвама фурната до 180 градуса и когато е готова, слагам баницата да се пече.Когато е готова,напръсках леко с вода и покрих с кърпа.
За вечера ще бъде нападната с чаша айрян в ръка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Баницата изглежда страхотно!
ОтговорИзтриванеДОМАШНА КУХНЯ
Няма как да не е вкусно, щом Зиче е казала, Живе!
ОтговорИзтриванеПриказна баничка си завъртяла! Да ви е сладко довечера!
Под "зелник" знам баница с праз лук, от моя близка самоковка. Затова тази рецепта много ме заинтригува. Имам кисело зеле и ще пробвам!
ОтговорИзтриванеЖиве, изглежда много вкусно!
Поздрави!
Колко вкусна и хрупкава изглежда...
ОтговорИзтриванеЧудесна е.
Хубава вечер!
Много приятен златист загар има :)
ОтговорИзтриванеСтрашно вкусно изглежда, Живе!
Поздрави и пожелания за успешна нова седмица!
Който може да точи,нека я направи-много е вкусна.Щом и свеки я оцени,значи съм я докарала...
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на вас!
Супер е Живе!
ОтговорИзтриванеЖиве ,страхотна е мила и така хубаво си я избарала и изпекла ,че свекърва ти няма как да не я е харесала.
ОтговорИзтриванеОххх сега ми се дояде като знам каква е вкусотия само мммм... олях се.:)))
Силни прегръдки и благодаря за доверието мила!
Благодаря,Весе!
ОтговорИзтриванеЗиче,благодаря за оценкта-омете се бързо,бързо.