неделя, 31 март 2013 г.

Пълнена погача



Продукти:

За тестото:

около 700 г брашно
1 кубче мая
200 мл топла вода
200 мл кисело мляко
2 яйца
2 жълтъка
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
За пълнежа:

200 г заквасена сметана
200 г мек колбас
150 г кашкавал
150 г сирене кисели краставички
1 жълтък за намазване
70 г масло

Приготвяне:

Маята се разтваря във водата с малко захар и от посочените продукти се замесва меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса. Разточва се на кора, не по-дебела от 5 мм. Цялата кора хубаво се намазва със заквасена сметана. Отгоре равномерно се разпределят колбаса нарязан на кубчета, натрошеното сирене и ситно нарязаният кашкавал.





Краищата се загръщат навътре като не достигат средата. Внимателно се премества в тава, застлана с хартия за печене.



Намазва се с разбит с малко вода жълтък и отгоре се слага маслото на малки парченца.



Пече се в загрята фурна на 180*. Като се извади от фурната се покрива с влажна кърпа за десет минути.

3 коментара:

  1. супер е!видях и другите ти предложения от днес, имамного интересни, но тази погача ми е фаворит!Много добре е станала!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно вкусно изглежда! Интересна комбинацията, харесва ми!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. За колко време за пече?

    ОтговорИзтриване