неделя, 31 март 2013 г.
Пълнена погача
Продукти:
За тестото:
около 700 г брашно
1 кубче мая
200 мл топла вода
200 мл кисело мляко
2 яйца
2 жълтъка
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
За пълнежа:
200 г заквасена сметана
200 г мек колбас
150 г кашкавал
150 г сирене кисели краставички
1 жълтък за намазване
70 г масло
Приготвяне:
Маята се разтваря във водата с малко захар и от посочените продукти се замесва меко и нелепнещо тесто. Оставя се да втаса. Разточва се на кора, не по-дебела от 5 мм. Цялата кора хубаво се намазва със заквасена сметана. Отгоре равномерно се разпределят колбаса нарязан на кубчета, натрошеното сирене и ситно нарязаният кашкавал.
Краищата се загръщат навътре като не достигат средата. Внимателно се премества в тава, застлана с хартия за печене.
Намазва се с разбит с малко вода жълтък и отгоре се слага маслото на малки парченца.
Пече се в загрята фурна на 180*. Като се извади от фурната се покрива с влажна кърпа за десет минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
супер е!видях и другите ти предложения от днес, имамного интересни, но тази погача ми е фаворит!Много добре е станала!Поздрав!
ОтговорИзтриванеНевероятно вкусно изглежда! Интересна комбинацията, харесва ми!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
За колко време за пече?
ОтговорИзтриване