събота, 9 март 2013 г.
Домашен пилешки пастет-от Ани
Тук на снимката е пресен,но като постоя в хладилника и стана точно като купешкия.Ани,благодаря за рецептата!
Продукти:
200 г пилешки гърди
450 г пилешки дробчета
1 голям морков
четвърт червена чушка
2 дафинови листа
10 зърна черен пипер
връзка пресен лук
2 скилидки чесън
бучка масло
1 кафена ч.ч. готварска сметана Halta
1/4 ч.л. индийско орехче
сол
Измийте и почистете пилешките дробчета от жилите и зелените нишки. Измийте и нарежете пилешкото месо на парчета. Сварете дробчетата и пилешкото месо за около половин час в тенджера, заедно с нарязания морков, чушка, дафиновите листа и зърната черен пипер. Отцедете водата, в която са се варили, но запазете част от нея в малка купа. Извадете топчетата черен пипер и дафиновите листа.
Нарежете пресния лук и чесъна и ги задушете в малко масло на тиган. Добавете дробчетата, пилешкото и зеленчуците и задушете заедно за няколко минути. Поръсете с индийско орехче и сол.
Прехвърлете всичко във блендер, налейте малко от заделената вода, налейте и една кафена чаша готварска сметана и пасирайте до гладкост. Ако искате да е по-рядко добавете още вода.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар