събота, 9 март 2013 г.

Домашен пилешки пастет-от Ани

Тук на снимката е пресен,но като постоя в хладилника и стана точно като купешкия.Ани,благодаря за рецептата! Продукти: 200 г пилешки гърди 450 г пилешки дробчета 1 голям морков четвърт червена чушка 2 дафинови листа 10 зърна черен пипер връзка пресен лук 2 скилидки чесън бучка масло 1 кафена ч.ч. готварска сметана Halta 1/4 ч.л. индийско орехче сол Измийте и почистете пилешките дробчета от жилите и зелените нишки. Измийте и нарежете пилешкото месо на парчета. Сварете дробчетата и пилешкото месо за около половин час в тенджера, заедно с нарязания морков, чушка, дафиновите листа и зърната черен пипер. Отцедете водата, в която са се варили, но запазете част от нея в малка купа. Извадете топчетата черен пипер и дафиновите листа. Нарежете пресния лук и чесъна и ги задушете в малко масло на тиган. Добавете дробчетата, пилешкото и зеленчуците и задушете заедно за няколко минути. Поръсете с индийско орехче и сол. Прехвърлете всичко във блендер, налейте малко от заделената вода, налейте и една кафена чаша готварска сметана и пасирайте до гладкост. Ако искате да е по-рядко добавете още вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар