петък, 24 май 2013 г.

Макаронена салата с риба тон



Салатата е подходяща за всеки сезон и всяко питие.




Продукти:

400 г паста „Фарфали”
1 консерва риба тон в зехтин
2 моркова
1 глава червен лук
200 г кисели краставички
200 г майонеза
100 г кисело мляко
2 с. л. зехтин
3 с. л. бял винен оцет
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Пастата се сварява в 4 литра кипяща вода заедно с 1 с. л. сол. Фарфалите се отцеждат от водата, и след това се обливат с течаща студена вода, за да се охладят, отцеждат се добре. Пастата се прехвърля в купа, залива се със зехтин, за да не се слепва, разбърква се.
Краставичките и лукът се нарязват наситно, а морковите се настъргват. Консервата риба тон се отцежда от мазнината. Смесват се в купа, разбъркват се хубаво и се овкусяват със сол и черен пипер.
Прибавят се пастата, майонезата, киселото мляко и оцетът. Поръсва се със ситно нарязания магданоз.


Няма коментари:

Публикуване на коментар