неделя, 2 юни 2013 г.

ПИКАНТНИ КАРТОФИ (бейби)



Много вкусни пресни картофки-рецептата от Пепи-"храна за мойте канибали"


ПРОДУКТИ:

1,5 кг. пресни картофи - ДРЕБНИ
1 к.ч. бира
1 к.ч. вино/или твърд алкохол
1 к.ч. вода
1/3 пак.масло
1/2к.ч. олио
2 лъж. горчица
3л. соев сос
4-5 сч.скилидки чесън
щипка пресен нарязан розмарин
щипка черен пипер
щипка червен лют
самардала и копър

Дребните картофи се чистят лесно, като се разделят на 2-3 части и всяка част се сложи в тенджера + 2-3 лъжици сол, малка шепа вода, затваря се с капака и яко разтръскване на тенджерата за около 1 минута. Следва само миене - люспите са изпадали от тях.
Измитите картофи и всички други съставки - разбъркани се поставят в тава, захлупват се отгоре с друга - по-голяма, да покрие долната тава и се пече за около час във фурната. С фолио също може, просто моето фолио не може да ми покрие тавата.
Ако е със стари картофи, те се белят и режат на доста големи кубчета
При сервиране се поръсват с пресен магданоз или копър по желание

2 коментара:

  1. Представям си аромата и вкуса! Обичам картофи, а тези изглеждат предизвикателно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз съм от феновете на картофките :)
    Да се отбележа и тук под тези вкусни картофки :)

    ОтговорИзтриване