неделя, 2 юни 2013 г.

Бърз картофен хляб



Гответе с мен-от тук видях рецептата

Продукти:

60 мл топла вода
7 г суха мая

125 мл топла вода
125 мл топло прясно мляко
100 г сухо картофено пюре
320 г брашно
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. олио

Приготвяне:


Маята се разтваря във водата.Разбърква се добре и се оставя за 10 минути на топло място. Брашното се смесва със сухото картофеното пюре.Към размитата мая се прибавя водата, прясното мляко.Пресява се брашното на етапи и се замесва тесто, като накрая се прибавя олиото и солта.Омесеното тесто се поставя в намаслена купа и се покрива.
Оставя се да си почине 1-1 1/2 часа.Тестото трябва да увеличи обема си два пъти.Втасалото тесто се премесва един път и се оформя питка или хляб (може и два хляба).Поставя се върху набрашнена тава или хартия за печене.
Покрива се и се оставя да "почине" за 35-40 минути.Фурната се загрява на 200 С.Бързият картофен хляб се пече 30 минути.
След което се покрива с фолио и се пече още 10 минути.
Бързият картофен хляб се оставя да изстине на метална скара напълно преди да се реже.

1 коментар:

  1. Изглежда много добре! Картофено пюре от кутия значи...може да опитам!

    поздрави, зиу!

    ОтговорИзтриване