събота, 1 юни 2013 г.
Клафути с череши и ягоди
Продукти:
300-400 г череши и ягоди
100 г пудра захар
100 г брашно
2 яйца
60 г разтопено краве масло
350 мл прясно мляко
1 ч. л. ванилова есенция
Приготвяне:
Продуктите трябва да със стайна температура.
Фурната се загрява на 180 С.Формата или формите за клауфути се намасляват с мазнина.
Разпределят се плодовете.
Яйцата се се разбиват с пудрата захар, прибавя се ваниловата есенция и се добавя пресятото брашно.Без да се спира да се бърка тестото, се сипват млякото и разтопеното краве масло.
С полученото тесто се заливат формите с плодовете.
Клафутите се пекат 25-30 минути.
Поднасят се топли, поръсени с пудра захар отгоре.
Плодовете може да бъдат и други.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотно изглежда. Фино и вкусно - по френски.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Живе!
Придърпвам го и го опустошавам;)
ОтговорИзтриванеЧудесен е, Живе!
Много обичам череши и всичко, което може да се приготви с тях. Поздравления за рецептата, а и за снимките, които са много примамливи:)
ОтговорИзтриванеВкусно и лесно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!