събота, 1 юни 2013 г.

Клафути с череши и ягоди



Продукти:

300-400 г череши и ягоди
100 г пудра захар
100 г брашно
2 яйца
60 г разтопено краве масло
350 мл прясно мляко
1 ч. л. ванилова есенция

Приготвяне:

Продуктите трябва да със стайна температура.

Фурната се загрява на 180 С.Формата или формите за клауфути се намасляват с мазнина.
Разпределят се плодовете.



Яйцата се се разбиват с пудрата захар, прибавя се ваниловата есенция и се добавя пресятото брашно.Без да се спира да се бърка тестото, се сипват млякото и разтопеното краве масло.
С полученото тесто се заливат формите с плодовете.



Клафутите се пекат 25-30 минути.



Поднасят се топли, поръсени с пудра захар отгоре.



Плодовете може да бъдат и други.



4 коментара:

  1. Страхотно изглежда. Фино и вкусно - по френски.
    Поздрави, Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Придърпвам го и го опустошавам;)
    Чудесен е, Живе!

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам череши и всичко, което може да се приготви с тях. Поздравления за рецептата, а и за снимките, които са много примамливи:)

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусно и лесно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване